Teploměr na maso

1 položek celkem

Tepelné zpracování masa často vyžaduje, aby maso mělo konkrétní teplotu. Při příliš dlouhé přípravě je vysušené, tvrdé a nedá se jíst. V případě, že maso upravíte nedostatečně, můžete si zadělat na salmonelu nebo jiné potíže se zažívacím ústrojím. Řešení je jednoduché. Stačí si pořídit teploměr na maso.

 

Kvalitní a praktický teploměr na maso

Na vepřové, telecí, hovězí nebo skopové maso se vám bude hodit vpichový teploměr. Další pomůckou je teploměr do udírny, kdy i uzené maso musí mít správnou teplotu. Pro běžné vaření vám postačí klasický teploměr na maso, chcete-li něco extra, pak si pořiďte digitální teploměr, který má různé nástavce. Teploměry nabízíme od výrobců Ibili, Mastrad či českou značku Orion. Teploměr pro kontrolu správné teploty masa lze nechat i v troubě. Jsou vyrobeny ze žáruvzdorného materiálu. Některý model zapíchnete do masa, jiné zavěsíte nebo postavíte v troubě či udírně a máte teploty neustále pod kontrolou.