Hůlky na vaření

2 položek celkem

Jídelní hůlky nebo také čínské hůlky, jsou určeny nejen na servírování pokrmu, ale také na vaření. Silikonové i klasické dřevěné hůlky a pánev wok jsou skvělá kombinace.

Hůlky jako příbor i vařečka

Jídelní hůlky můžete použít jako příbor i vařečku. V tomto případě poskytnou skvělou službu silikonové hůlky, které jsou odolné vůči vysokým teplotám. Ne každý však ví, jak jíst čínskými hůlkami. Stačí trochu tréninku a půjde vám to skvěle. Z hůlek si vytvoříte jakoby kleště, s jejichž pomocí vložíte jídlo do úst. Spodní hůlka musí být nepohyblivá. Vkládá se mezi palec a ukazováček a opřete o spodní část kloubu palce. Vrchní hůlku držte jako tužku. Hůlky můžete umýt v myčce nádobí i ručně. Jsou dlouhé 28,5 cm. Jídelní hůlky jsou tradiční nástroj na jídlo ve východní Asii, kdy se mezi sebou liší čínské a japonské hůlky. Vy je můžete využít i při smažení, fritování či servírování oblíbených jídel.